Adobe lansirao Flash za Android

Bez autora
Jun 23 2010

Adobe je lansirao Flash 10.1 za Android, a pitanje ko će u budućnosti "vući konce" u svetu interaktivnih mobilnih uređaja još je otvoreno. Apple je razvio plejer za Android, a ostale kompanije moraju da odluče da li će ga nuditi kao aplikaciju, ili kao sastavni deo operativnih sistema. Flash Player 10.1 radi samo s Androidom 2.2, a Android 2.2 je za sada dostupan samo za Google Nexus One. Pre nego što bude dostupan i za druge uređaje mogli bi da prođu meseci. Ipak, bez obzira na to, konačno će se utvrditi prava istina o Flashu na mobilnim telefonima. Videće se da li je Stiv Džobs doneo ispravnu odluku kada je zabranio Flash na Appleovim uređajima. Minusi koje je pripisao Flashu bili su potrošnja baterije, sigurnost i korišćenje miša, što je u direktnoj suprotnosti sa ekranim osetljivim na dodir. Ipak, da li će Flash doživeti uspeh na modelu Nexus One, ostaje da se vidi, a rezultat će baciti novo svetlo i na Džobsovu odluku.

Adobe lansirao Flash za AndroidAdobe je lansirao Flash 10.1 za Android, a pitanje ko će u budućnosti "vući konce" u svetu interaktivnih mobilnih uređaja još je otvoreno.

Apple je razvio plejer za Android, a ostale kompanije moraju da odluče da li će ga nuditi kao aplikaciju, ili kao sastavni deo operativnih sistema.

Flash Player 10.1 radi samo s Androidom 2.2, a Android 2.2 je za sada dostupan samo za Google Nexus One. Pre nego što bude dostupan i za druge uređaje mogli bi da prođu meseci.

Ipak, bez obzira na to, konačno će se utvrditi prava istina o Flashu na mobilnim telefonima. Videće se da li je Stiv Džobs doneo ispravnu odluku kada je zabranio Flash na Appleovim uređajima. Minusi koje je pripisao Flashu bili su potrošnja baterije, sigurnost i korišćenje miša, što je u direktnoj suprotnosti sa ekranim osetljivim na dodir.

Ipak, da li će Flash doživeti uspeh na modelu Nexus One, ostaje da se vidi, a rezultat će baciti novo svetlo i na Džobsovu odluku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik